شرکت تدبیر انرژی کامل

مطالب سایت

نوشته شده در: ۱۴۰۳-۰۷-۱۸

اصلاح جریان مالی صنعت برق

اصلاح جریان مالی صنعت برق-شرکت تدبیر انرژی کامل (تاک)

با اجرایی شدن طرح اصلاح جریان مالی در صنعت برق و ابلاغ بخشنامه‌ی توانیر، شرکت‌های توزیع برق موظف شده‌اند از این پس برق مورد نیاز مشترکین خود را از بستر بورس انرژی خریداری کنند. لازم به ذکر است طبق رویه‌ی محاسبه‌ی صورتحساب مشترکین با قدرت قرادادی بیش از یک مگاوات در خرداد ماه ۱۴۰۲، به شرکت‌های توزیع برق اجازه داده‌شده به نیابت از مشترکینی که اقدام به خرید برق از بسترهای بازار برق نکنند، برق مورد نیازشان را تأمین کرده و با حداکثر قیمت بازار و اعمال ضریب ۱.۲ به آنها تخصیص دهند.

این بستر تأمین برق امروز در بورس انرژی جای گرفته‌است. درهرصورت کماکان بستر بورس انرژی در اختیار مشترکین بوده و این بار آن‌ها می‌توانند با شرکت‌های توزیع به رقابت در خرید و تأمین برق خود بپردازند! از طرف دیگر نیروگاه‌های خصوصی که با فروش برق به شبکه، تسویه مطالباتشان گاهاً تا یکسال به تعویق می‌افتاده است و مایل به انعقاد قرارداد دوجانبه‌ی خرید برق به صورت مستقیم با مشترکین بوده‌اند، این‌بار با تزریق حجم بالای نقدینگی در بورس انرژی، مایل به فروش برق خود از این بستر شده‌اند. با عرضه‌ی قسمت اعظم برق نیروگاه‌ها در بورس انرژی وضعیت قرارداد‌های دوجانبه‌ی جاری با مشکل مواجه شده‌است و اجرای آن در هاله‌ای از ابهام است. گواهی این موضوع خارج شدن جمعی از نیروگاه‌ها و شرکت‌های خرده فروشی برق از قرادادهای جاری خود در صورت عدم موافقت مشترک با افزایش نرخ قرارداد (بدون وجود ماده مرتبط در قرارداد) بوده است.

در همین راستا نیروگاه‌ها تمایل خود را برای انعقاد قرادادهای دوجانبه با شرایطی که تاکنون عرف بوده است از دست داده‌اند و مایل‌اند برق خود را در بستر بورس عرضه کنند. فلذا مشترکین در خرید برق به صورت مستقیم از فروشندگان با مشکل مواجه شده‌اند. افزایش به یکباره نرخ‌های برق، بتبع از اثرات دیگر این مسئله بوده است.

با ورود حجم بی‌سابقه تقاضای خرید برق از سمت شرکت‌های توزیع از ابتدای اردیبهشت ۱۴۰۳، نرخ برق در بورس انرژی از متوسط ۷۵ تومان بر کیلووات ساعت برق فروردین ماه، به حداکثر ۱۲۰ تومان بر کیلووات در اردیبهشت ماه رسیده‌است. پیش‌بینی می‌شود با افزایش قیمت بورس، حداکثر نرخ بازار که مبنای نرخ برق در قبوض برق می‌باشد نیز افزایش ناگهانی را تجربه کند.

با توجه به حجم نقدینگی محدود تخصیص داده شده به شرکت‌های توزیع جهت خرید برق در یکسال پیش رو، پیش‌بینی می‌شود این پیک قیمت تنها مربوط به ماه‌های گرم سال بوده و با گذر از فصل اوج بار، قیمت‌ها تا حد زیادی کاهش پیدا کنند.


میتوانید در ساعات اداری؛ سوالات و درخواست راهنمایی خود را با همکاران ما در شرکت مشاوره تدبیر انرژی کامل در میان بگذارید .

ارتباط با ما

تهران، میدان آرژانتین، خیابان الوند، جنب بیمارستان کسری پلاک ۲۳ طبقه۳ واحد۱۶

کد پستی: ۱۵۱۴۹۴۵۱۳۵ تلفن تماس: ۸۸۸۸۹۰۰۲ نمابر: ۸۸۸۸۹۰۰۲ info@engtak.com